Bolo de Maracujá – Passion Fruit Cake

IMG_1382

O amor chega de maneira inesperada…Este foi o primeiro maracujá, da minha colheita deste ano, que eu abri !

Love come to us unexpectedly. First passion fruit opened from ‘my’ passion fruit vine!

For English version, please scroll down.

Este é o meu presente para você.

Obrigada por visitar o meu blog.

Mais de 25.000 visitas dos quatro cantos do mundo.

Com muito carinho. Sempre. Kiki.

Receita de Bolo de Maracujá

Ingredientes

3 polpas (com semente) de maracujás azedos de tamanho médio/grande

3 ovos inteiros

1 copo de óleo de girassol

Numa tigela:

2  1/2 copos de farinha de trigo, peneirada

1 colher de sopa (medida oficial de cozinha) de fermento em pó (adicionado por último)

Pré-aqueça o forno a 170C.

Unte e polvilhe com farinha de trigo uma forma de buraco no meio, de 22 cm de diâmetro.

No liquidificador: polpas de maracujás com semente, ovos, óleo. Bata até obter um creme grosso e uniforme.

Na tigela e utilizando a batedeira (velocidade média): junte a mistura de maracujás com os ingredientes secos.

Bata até que as misturas estejam bem incorporadas.

Vire a massa na forma já preparada e leve ao forno por aproximadamente 50 minutos ou até que o palito de teste saia limpo.

Espere esfriar na forma para desenformar.

Opcional: calda de chocolate para decorar.

 

IMG_1407

This my present to you.

Reaching over 25.000 views from all over the world gives me a wonderful gratitude feeling.

Thank you.

Love. Always. Kiki.

♥ Recipe

Passion Fruit Cake

3 passion fruits (fillings w/ seeds), bitter ones

3 eggs

1 cup sunflower oil

2 cups sugar

In a bowl:

2  1/2 cup flour, sifted

1 Tsp baking powder, sifted (added at last)

Preheat the oven at 180C gas or 160C electric.

Cake tin with a well in the center (aprox. 22cm) buttered and floured.

In the blender: passion fruits, oil, eggs and sugar. Blend it well until it gets a smooth and ‘light’ cream.

In the bowl, using the electric mixer: add the passion fruit mix to the dry ingredients. Mix it well.

Put the batter into the cake tin and take it to the oven for approximately 50 minutes or until you insert a toothpick and it comes out clean.

Let it cool in the tin.

Optional: dark chocolate ganache to garnish.

 

IMG_1414

4 Comments

Filed under Uncategorized

4 responses to “Bolo de Maracujá – Passion Fruit Cake

  1. Maeve

    Maravilhoso Kiki! Uma bela mensagem para voce o formato do coração! Vou experimentar fazer!

  2. I am reallly looking foward to trying this!

    Obrigada!

  3. Nina, go for it! Definitely one of my favorite cakes. And super easy to make! Good baking!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s